Bezoek de Mobi²

Bezoek de Mobi²

De MIVB biedt een overzicht van haar troeven, producten, diensten en projecten in een tentoonstellingsruimte genaamd MobiSquare. Deze interactieve ruimte over mobiliteit, gevestigd in het hoofdkantoor van de MIVB, is toegankelijk voor het publiek en is ook het startpunt voor bezoeken van scholen, zodat scholieren de coulissen van het openbaar vervoer in Brussel kunnen ontdekken. De ruimte omvat een grote multimediasectie.

Naast heel wat informatie over de MIVB als onderneming, haar trams, bussen en metro’s, krijgt men er ook een blik op de toekomst van het openbaar vervoer in Brussel, projecten voor jongeren, veiligheid, het personeelsbeheer, de stelplaatsen, en het belang dat de openbaarvervoermaatschappij hecht aan duurzame ontwikkeling.

MobiSquare beschikt over een belangrijk interactief gedeelte. De bezoekers kunnen aan de hand van 3 aanraakschermen verschillende films over de MIVB bekijken op een mozaïek van flatscreens. Langs het parcours van de tentoonstelling werden ook nog eens 3 interactieve terminals geïnstalleerd. Bezoekers kunnen er bijvoorbeeld het jaarverslag raadplegen, hun CO2-emissies berekenen aan de hand van een berekeningsmodule, of surfen op de website van de MIVB.

Deze tentoonstellingsruimte is multifunctioneel. Men vindt er niet enkel een klein auditorium met technische uitrusting, de panelen die het parcours vormen zijn ook gemakkelijk te verwijderen, zodat MobiSquare kan worden aangepast aan specifieke evenementen of activiteiten.

De naam

De naam MobiSquare is beknopt en tweetalig en verwijst naar wiskunde en de technische en technologische knowhow van het personeel van de MIVB. Net zoals bij BOOTIK en MOBIB heeft de MIVB gekozen voor actueel taalgebruik, geïnspireerd door de sms-taal. “Square” verwijst ook naar een plaats, een plek waar mensen elkaar ontmoeten en ideeën kunnen uitwisselen. Dat is ook de ambitie van MobiSquare: een ontmoetingsruimte worden die draait rond de toekomst van de mobiliteit in het Brussels Gewest.

Praktische informatie

MobiSquare is alle werkdagen open van 12 tot 18 uur.

Groepen kunnen zich inschrijven voor een bezoek op het nummer 02 515 20 57 of per mail naar pr@mivb.irisnet.be.

Adres: Koloniënstraat 62, 1000 Brussel. (Wegbeschrijving)

De toegang tot MOBI² is gratis.

  • Facebook
  • Twitter
  • Email
  • Afdrukken