Het « Kosteloze begeleider » vervoerbewijs gratis voor personen met beperkte mobiliteit

Sinds donderdag 2 mei 2013 hebben de begeleiders van personen met beperkte mobiliteit recht op een vrijkaart. Dit vervoerbewijs wordt op de MOBIB-kaart van de persoon met beperkte mobiliteit geladen en is geldig voor een jaar.

Hoe kan ik dit contract verkrijgen?

Om deze vrijkaart te verkrijgen, moet de persoon met beperkte mobiliteit in het bezit zijn van een MOBIB-kaart en de begeleider van een geldige NMBS-begeleiderskaart. De begeleider moet met die documenten naar een van de 6 BOOTIK gaan. Na behandeling van zijn aanvraag, kan het vervoerbewijs vanaf 5 werkdagen later op de MOBIB-kaart van de persoon met beperkte mobiliteit worden geladen aan een GO-verkoopautomaat of een MOBIB-ontwaarder in een metrostation.

 

Hoe moet het begeleidersvervoerbewijs gebruikt worden?

 

Het begeleidersvervoerbewijs kan enkel ontwaard worden als de MOBIB-kaart van de persoon met beperkte mobiliteit een geldig vervoerbewijs bevat. Om het begeleiderscontract te gebruiken, moet eerst het geldig vervoerbewijs van de PBM ontwaard worden (occasioneel vervoerbewijs of abonnement). Daarna moet de MOBIB-kaart opnieuw ontwaard worden voor het begeleidersvervoerbewijs. Als er geen ander geldig vervoerbewijs op de MOBIB-kaart staat, wordt ze niet aanvaard en openen de poortjes in het metrostation zich niet.

  • Facebook
  • Twitter
  • Email
  • Afdrukken