De MIVB bestelt 175 nieuwe trams

VERBINTENISSEN

175 nieuwe trams

Het MIVB-net kent een constante stijging van de rittenaantallen met een nieuw record in 2017 van 401 miljoen ritten, een stijging van 8% ten opzichte van 2016. Om de almaar talrijker wordende reizigers te ontvangen, en nog meer volk te kunnen aantrekken naar het openbaar vervoer, heeft het MIVB-net nood aan nieuwe voertuigen om de oudste uit haar vloot te vervangen. En dan gaat het zowel om metro’s, als om bussen en nu ook nieuwe trams.

De raad van bestuur van de MIVB sloot zopas een raamakkoord af voor de aankoop van ongeveer 175 trams, met een eerste bevestigde bestelling van 60 trams (voertuigen, wisselstukken, testbanken, simulator,…), onder voorbehoud van de standstill-periode (officiële kennisgeving voor de toewijzing van het contract, van de beslissing voor de toekenning aan de niet weerhouden kandidaten, gevolgd door een wachtperiode van 15 kalenderdagen). De eerste bevestigde bestelling van 60 voertuigen is goed voor een bedrag van 169 miljoen euro, btw niet inbegrepen.

Het bedrijf Bombardier werd aangeduid voor de studie, bouw, levering, inwerkingstelling en het onderhoud van de nieuwe voertuigen. Het akkoord betreft twee tramtypes: korte trams van ongeveer 32 meter en lange trams van ongeveer 43 meter.

De MIVB bestelt 175 nieuwe trams