Activiteitenverslag

WIE ZIJN WIJ?

45 miljoen kilometer af in 2015

De metro’s, bussen en trams van de MIVB legden bijna 45 miljoen kilometer af in 2015. Een record dat gepaard gaat met een stijging van de rittenaantallen: 370 miljoen ritten op jaarbasis, of meer dan een miljoen ritten per dag. Het recept van dit succes: meer frequenties, meer comfort, nieuwe diensten en almaar meer tevreden reizigers.

Meer capaciteit en comfort

De metro blijft het meest populaire vervoermiddel. Hij vertegenwoordigt 36,5% van de verplaatsingen met het openbaar vervoer, terwijl de tram goed is voor 35,5% en de bus voor 28%. Deze laatste kende de sterkste stijging van het aantal ritten.

Onderscheiding voor de MIVB

Nieuwe voertuigen, nieuwe tijdsaanduiders, hogere frequenties,… de vele verbeteringen die de MIVB aanbracht werden zeer op prijs gesteld. De reizigers geven 7/10 in de tevredenheidsbarometer. Dat is de hoogste score die de MIVB ooit behaalde.

De grootste werkgever van Brussel

835 nieuwe medewerkers vervoegden de MIVB het afgelopen jaar. De grootste werkgever van Brussel telt voortaan meer dan 8.000 arbeiders en bedienden. In 2016 zijn er 800 vacatures.

Activiteitenverslag