Hoffelijkheid in het openbaar vervoer

WIJ LUISTEREN NAAR U

Hoffelijkheidsregels in het openbaar vervoer

Je plaats afstaan aan oudere mensen en zwangere vrouwen, de reizigers eerst laten uitstappen alvorens zelf in te stappen, je muziek niet te luid zetten, ... Allemaal hoffelijkheidsregels in het openbaar vervoer die sommige reizigers vergeten zijn, wat andere reizigers op de zenuwen werkt.

Daarom brengt de MIVB deze regels in herinnering via een nieuwe hoffelijkheidscampagne.

Respect is essentieel voor Brussel en hetzelfde geldt voor het openbaar vervoer. De MIVB voert daarom al verschillende jaren een sensibiliseringscampagne waarin ze reizigers en personeel oproept om wederzijds respect te tonen op het MIVB-net.

Wederzijds respect begint bij het toepassen van de hoffelijkheidsregels. Je plaats afstaan aan personen die minder goed te been zijn, reizigers eerst laten uitstappen alvorens zelf in te stappen, medereizigers niet duwen, het volume van je muziek beperken, enz. Deze regels zijn opgenomen in de Reizigersgids van de MIVB en de vervoersmaatschappij herinnert er ook aan tijdens de acties die ze voert met scholen en jongeren (MobX Avdenture en MobXperience , enz.) maar blijkbaar zijn sommige reizigers ze toch vergeten.

Daarom start de MIVB een bewustwordingscampagne. De MIVB herinnert aan de hoffelijkheidsregels zonder een belerend vingertje op te steken. En roept de reizigers op om hoffelijk te zijn in het openbaar vervoer, met respect voor medereizigers.