Ticket To Kyoto

Minder koolstof, lager energieverbruik en kostenverlaging in het openbaar vervoer. Dat was de opdracht van Ticket to Kyoto (T2K), het Europese project dat openbaar vervoersbedrijven moest helpen hun CO2-uitstoot te verminderen door milieuvriendelijkere maatregelen te nemen en verbeteringen aan te brengen in de transportgerelateerde infrastructuur. Het project heeft vier jaar gelopen (2010 tot 2014) en beschikte over een budget van € 12 miljoen euro. Het werd meegefinancierd door het INTERREG IVB North West-Europe Programme www.nweurope.eu.

Topics

Hoe zit dat eigenlijk met de klimaatverandering? Vallen we binnenkort zonder stroom? Mogen we een stijging of een daling verwachten van de energieprijzen en het energieverbruik?
U kunt pas iets weten als u 't hebt gemeten. En u kunt de CO2 niet op lange termijn terugdringen zonder een bijbehorende lange termijnstrategie.
De partners van het project Ticket to Kyoto hebben hun kennis en ervaringen uitgewisseld om het energieverbruik van hun gebouwen, infrastructuren en voertuigen te verminderen.
Als we het energieverbruik en de CO2-uitstoot op grote schaal willen verminderen, moeten we zoveel mogelijk stakeholders bewustmaken van dit probleem en hen mobiliseren.

Partners van het project

Mobiel
Bielefeld, Duitsland
RATP
Parijs, Frankrijk
RET
Rotterdam, Nederland
STIB
Brussel, België
TFGM
Manchester, Groot-Brittannië

Downloads

In de loop van het project hebben de partners van Ticket to Kyoto heel wat informatie verzameld over maatregelen om energie te besparen. Gedetailleerde rapporten, investeringsfiches en de jaarlijkse filmpjes, alsook filmpjes over bepaalde thema's kunt u hier vinden.