Taxidepotdienst in Brussel (MIVB)

Sinds 2005 organiseren alle remises en werkplaatsen van de MIVB het vervoer van hun werknemers via een taxibedrijf. Het doel van dit ‘taxidepot’ is bestuurders (van de tram, metro en bus) en technisch personeel van hun woonplaats te vervoeren naar de plaats waar ze hun dienst beginnen, als het openbaar vervoer niet rijdt.

Wanneer het openbaar vervoer rijdt wordt het personeel aangemoedigd om hier gebruik van te maken. De taxidepotdienst is beperkt tot het MIVB-net in Brussel. Bestuurders worden opgehaald aan de dichtstbijzijnde bus/tramhalte bij hun woonplaats. Vervoer via taxi kan elke dag tot 19u00 geboekt worden, zodat het beheerteam van het depot de verschillende routes kan groeperen en daarmee het aantal taxi’s en de aanverwante kosten kan beperken. Indien mogelijk wordt de bestuurder op de hoogte gebracht van andere mogelijkheden om naar het werk te komen (te voet, met de fiets, met het openbaar vervoer)

De MIVB heeft ook een intern fietsdeelschema opgesteld en het personeel kan zich gratis inschrijven voor de regionale fietsdeeldienst Villo!