Topics

Te beginnen met de huidige trends op het vlak van energiekosten en klimaatverandering, vindt u hier een overzicht van mogelijke ideeën die openbaar vervoersmaatschappijen kunnen gebruiken om hun energieverbruik onder controle te houden en de energie-efficiëntie van hun diensten te verbeteren. Verder ook nog best practices die de partners van het T2K-project met u willen delen om te laten zien hoe ze de uitdaging zijn aangegaan, wat ze hebben gerealiseerd en welke successen ze hebben geboekt.
Hoe zit dat eigenlijk met de klimaatverandering? Vallen we binnenkort zonder stroom? Mogen we een stijging of een daling verwachten van de energieprijzen en het energieverbruik? Door het huidige klimaat en de energietrends te bestuderen krijgen we een beter inzicht in de maatregelen die we moeten en kunnen nemen om energieverspilling tegen te gaan en CO2-uitstoot terug te dringen.
U kunt pas iets weten als u 't hebt gemeten. En u kunt de CO2 niet op lange termijn terugdringen zonder een bijbehorende lange termijnstrategie. Op deze pagina's reiken we u de juiste tools aan om te meten en laten we u zien hoe u een koolstofstrategie uitwerkt.
De partners van het project Ticket to Kyoto hebben hun kennis en ervaringen uitgewisseld om het energieverbruik van hun gebouwen, infrastructuren en voertuigen te verminderen. Ze hebben geïnvesteerd in duurzame energieproductie en hebben geleerd hoe ze op een milieuvriendelijke manier kunnen renoveren.
Als we het energieverbruik en de CO2-uitstoot op grote schaal willen verminderen, moeten we zoveel mogelijk stakeholders bewustmaken van dit probleem en hen mobiliseren. Wanneer uw eigen personeel overtuigd is, u externe stakeholders hebt kunnen overtuigen en u het publiek aan uw kant hebt, bent u goed op weg om zelf ook successen te boeken.