De grote projecten

De grote projecten

De groei van de Brusselse bevolking was nog nooit zo sterk als nu. Het spreekt dan ook voor zich dat de infrastructuur (woningen, scholen, openbaar vervoer ...) daaraan moet worden aangepast.

 

De MIVB zet haar inspanningen voort om de voortdurend groeiende reizigersstroom op te vangen en zich aan te passen aan de veranderingen in de stad die nieuwe vervoersbehoeften creëren.

Als belangrijke speler op het gebied van duurzame mobiliteit in Brussel, geeft de MIVB in haar investeringskeuzes resoluut de voorkeur aan milieuvriendelijke oplossingen. Om de Brusselaars en de bezoekers aan de hoofdstad van Europa in staat te stellen om zich op een doeltreffende en comfortabele manier te verplaatsen, zet de MIVB grote projecten op het getouw die het toekomstige landschap van het openbaar vervoer in Brussel zullen bepalen: uitbreiding van lijnen, nieuwe tramstelplaats …

Metro Noord-Zuid

 
Investering: € 1,4 miljard

De vraag naar openbaar vervoer in het centrum en het noorden van het gewest groeit gestaag en ondermijnt geleidelijk de maximale capaciteit van de trams. Dankzij de uitbreiding van de metro naar Schaarbeek en Evere zal het stijgend aantal klanten in dit gedeelte van de stad opgenomen worden.

Het Vademecum voor de bovengrondse haltes

De MIVB wil de veiligheid, het comfort en de toegankelijkheid van haar haltes van het bovengronds net verbeteren. Om dit te verwezenlijken heeft de MIVB een Vademecum ontworpen dat alle aanbevelingen betreffende de inrichting van de haltes beschrijft.

Meer weten

  • Facebook
  • Twitter
  • Email
  • Afdrukken