Kunst in de metro

EEN BEETJE CULTUUR...

Een reis doorheen de grootste ondergrondse kunstgalerij van Brussel

De Brusselse metro is een echt levend museum. Talloze kunstwerken verfraaien perrons, lokettenzalen en gangen. Alle genres zijn vertegenwoordigd: schilderijen, beeldhouwwerken, foto's, glasramen, alsook alle materialen, van doek tot brons en van hout naar glas, over staal. Zo kan de reiziger doorheen stations reizen met een eigen sfeer en een eigen identiteit waarin hij niettemin constante elementen terugvindt. Ontdek hieronder alle kunstwerken in de grootste kunstgalerij van Brussel.

Al van het begin maakt kunst deel uit van het DNA van de Brusselse metro. De ruim 80 werken die de perrons, lokettenzalen en gangen sieren, zijn het resultaat van de verbeeldingskracht van Belgische artiesten en geven op die manier een ziel aan de 69 metrostations. Het maakt de Brusselse metro origineel.

In samenwerking met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, heeft de MIVB een geactualiseerde versie van de gids over kunst in de metro uitgegeven. Met de titel «Kunst in Brussel begint bij de metro», vindt u, geklasseerd per station, de gedetailleerde informatie terug over de kunstwerken die de reizigers op hun dagelijks traject kunnen vinden.

"Kunst in Brussel begint bij de metro" is te koop voor 5 euro in de volgende verkooppunten:

  • COOK & BOOK: Vrijetijdsplein 1; 1200 Brussel
  • BITC: Stadhuis, Grote Markt, 1000 Brussel
  • Toerisme Vlaanderen: Grasmarkt 61, 1000 Brussel
  • Standaard Boekhandel: Muntplein 4, 1000 Brussel
  • Trammuseum, Tervurenlaan 364B, 1150 Brussel

U kunt hem ook gratis downloaden in pdf formaat of bekijk de inhoud via onze interactieve kaart op onze blog MIVB stories.

Kunst in de metro