BE A TOP TRAVELLER

WIJ LUISTEREN NAAR U

Hoffelijkheid in het openbaar vervoer

Je plaats afstaan aan oudere mensen en zwangere vrouwen, de reizigers eerst laten uitstappen alvorens zelf in te stappen, enz. Allemaal hoffelijkheidsregels in het openbaar vervoer die sommige reizigers vergeten zijn, wat andere reizigers op de zenuwen werkt.

Daarom brengt de MIVB deze regels in herinnering via de sensibiliseringscampagne "BE A TOP TRAVELLER".

Respect is essentieel voor Brussel en hetzelfde geldt voor het openbaar vervoer. De MIVB voert daarom al verschillende jaren een sensibiliseringscampagne waarin ze reizigers en personeel oproept om wederzijds respect te tonen op het MIVB-net.

Wederzijds respect begint bij het toepassen van de hoffelijkheidsregels. Je plaats afstaan aan personen die minder goed te been zijn, reizigers eerst laten uitstappen alvorens zelf in te stappen, medereizigers niet duwen, enz. Deze regels zijn opgenomen in de Reizigersgids van de MIVB en de vervoersmaatschappij herinnert er ook aan tijdens de acties die ze voert met scholen en jongeren (Sluw op weg, enz.) maar blijkbaar zijn sommige reizigers ze toch vergeten.

Daarom start de MIVB een bewustwordingscampagne. De MIVB herinnert aan de hoffelijkheidsregels zonder een belerend vingertje op te steken. En roept de reizigers op om “ Top Travelers” te worden, met respect voor medereizigers.

Vanaf 11 juli is de campagne “Be a Top Traveller” te zien in de stations, de voertuigen en op het internet.

BE A TOP TRAVELLER